Ergonómia

Výškovo nastaviteľné stoly

Výškovo nastaviteľné stoly - JC design

Príjemné a zdravé podmienky na prácu sú jedným z najdôležitejších kritérií pre moderných zamestnancov. Vytvoriť pracovné prostredie, ktoré stimuluje kreativitu aj produktivitu práce je dnes dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Dizajn a funkčnosť pracoviska mali odrážať filozofiu pracoviska, pričom cieľom je dosiahnuť pracovné prostredie, v ktorom sa zamestnanci budú cítiť príjemne a komfortne, od čoho závisí produktivita práce.

Výškovo nastaviteľné stoly & produktivita

Množstvo pracovných pozícii v dnešnom svete vyžaduje prácu za stolom a práve táto poloha býva jedným z najčastejších spúšťačov rôznych bolestí - od bolestí hlavy, krku, chrbtice až po bolesti kĺbov. Bolesť priamo súvisí s diskomfortom a diskomfort so zníženou produktivitou. Z niekoľkých štúdií zároveň vyplynulo, že práve komfort pri práci je pre zamestnancov jedným z najdôležitejších elementov. Vhodný nábytok pre moderné pracoviská však dokáže tento problém vyriešiť.

Výškovo nastaviteľné stoly prinášajú na pracoviská zdravú a praktickú alternatívu, ktorá rieši hneď niekoľko problémov naraz. V prvom rade umožňuje výškové nastavnie pre zamestnancov podľa vlastnej výšky, čím ponúka skvelú personalizáciu pri práci. Zároveň umožňuje striedanie polohy pri práci, čo preukázateľne zlepšuje produktivitu a efektivitu. Tieto stoly totiž umožňujú zamestnancom striedať prácu po sediačky, po stojačky či dokonca v kľaku.

Výhody výškovo nastaviteľných stolov

✅ zdravá poloha pri práci
✅ personalizácia výšky stola podľa výšky pracovníka
✅ možnosť striedania polôh pri práci
✅ predchádzanie chronickým bolestiam
 zvýšenie produktivity pri práci 

 

Ako si vybrať výškovo nastaviteľný stôl?

V našej ponuke nájdete výškovo nastaviteľné stoly v rôznych cenových kategóriách, rozmeroch či materiáloch. Základnou kategóriou sú stoly, ktorých výšku regulujete manuálne. Ďalšími kategóriami sú stoly s jedným motorom a dvoma motormi. Rozdiel medzi jedno a dvoj-motorovými stolmi je v rýchlostihlučnosti dvihu a maximálnej nosnosti, pričom dvojmotorový stôl je rýchlejší a tichší. Všetky kategórie však predstavujú skvelé riešenie pre pracoviská, ktorým záleží nielen na produktivite zamestnancov, ale aj na ich zdraví a komforte.

 

  1. Vyberte si stolovú dosku a podnož

Svoj ideálny výškovo nastaviteľný stôl si môžete vyskladať podľa seba výberom podnože a stolovej dosky. Niektoré podnože sú univerzálne a dajú sa využiť s akoukoľvek stolovou doskou, iné odporúčame kombinovať len s vybranými. Odporúčame preto svoj výber skonzultovať s našim tímom, ktorý vám pomôže vybrať tú najvhodnejšiu kombináciu podľa vašich predstáv.

Pozrite si podnože tu

  1. Prispôsobte si vzhľad

Vzhľad svojho stola si môžete prispôsobiť podľa preferencií a potrieb. Podnože sú k dispozícii v troch základných farbách - bielejčiernej chrómovej. Vybrať si môžete aj z rôznych typov stolových dosiek, ktoré sa líšia nielen farbou a materiálom, ale aj štruktúrou. Medzi základné typy patria biela, či v dekore dubu. Ďalšie typy stolových dosiek sú k dispozícii na vyžiadanie a vyrábané sú na mieru klientovi. Každú stolovú dosku vám prispôsobíme na mieru, pričom vybrať si môžete z niekoľkých štandardizovaných rozmerov. 

Pracovné dosky

  1. Personalizácia doplnkami

Prispôsobenie stolov však pri výbere stolovej dosky a podnože nekončí. V našej širokej ponuke nájdete aj množstvo doplnkov, ktorými môžete svoje pracovisko nielen obohatiť, ale aj spríjemniť. Stoly môžete doplniť doplnkami ako oddeľovače a steny s úložným priestorom a odhlučňovacím efektom. Nájdete medzi nimi aj úložné kontajnery či držiaky na monitory alebo podložky pod nohy, ktoré sú skvelou pomôckou pri dlhšom státí.

Pozrite si príslušenstvo tu

 

Nový level ergonómie doma

Ergonómiu a krásny dizajn u vás doma môžete posunúť ešte o niečo vyššie vďaka nášmu novému elektrickému stolu Home, ktorý ponúka zdravé riešenie pri práci počas home office, či iných bežných domácich činnostiach. Doska stola Home je sklenená s dotykovým uzamykateľným panelom a stôl je dostupný v bielom a čiernom prevedení. Tento domáci elektrický stôl je vybavený aj portmi USB-A a USB-C a integrovaným antikolíznym senzorom.

Rozmer pracovnej dosky: 1145 x 588 mm
Nastaviteľná výška stola: 710 až 1190 mm
Záruka: 2 roky

Pozrite si elektrický stôl HOME tu

Multipracoviská

Samostatnou kategóriou výškovo nastaviteľných stolov sú multipracoviská, ktoré prepájajú dva a viac pracovných miest. Sú skvelou voľbou napríklad do open-space priestorov alebo na tímovú prácu či pri častom striedaní pracovných aktivít, ktoré si vyžadujú zmenu polohy. V tejto kategórii nájdete pracoviská, ktoré sú umiestnené oproti sebe alebo vedľa seba. Výšku týchto pracovísk je možné nastavovať samostatne, čo z nich robí plnohodnotné jednotky. Ďalšou kategóriou sú rohové stoly v 90 alebo 120-stupňovom uhle, ktoré sa hodia zamestnancom vyžadujúcim viac pracovnej plochy. V tomto prípade nastavuje výšku celého stola naraz.

Pozrite si multipracoviská tu